7 typer av häckar i rad

7 typer av häckar i rad

 

Människor i mitt område har frågat mig flera gånger om de säkringar jag rekommenderar. Naturligtvis beror allt på storleken på din trädgård och de mål du vill uppnå med den. Om du vill välja ett staket måste du först ställa dig några viktiga frågor. Är det vintergrönt? Finns det mindre eller mer underhåll? Vad är din budget, och mycket viktig: vilken miljö vill du uppnå, är du strikt eller är du lite lös? En blogg om bifogade växter.
Vintergröna staket
Vackra gröna blad utan landskap på vintern och snö på det vintergröna staketet. Är möjligt. Det finns många vintergröna sorter. Här är några av sakerna i min trädgård.
henna
Staketet, uppkallat efter Privet (Ligustrum), har mycket fina och känsliga löv. Liknar ett geträd, men lite större. De ljusgröna bladen gör att staketet ser snyggt ut. Staketet växer snabbt, kan beskäras bra och är rimligt prissatt! Ligustrum obtusifolius kan tappa sina blad under den hårda vintern, men växer sedan på våren. Idegran
Om du behöver ett mycket hårt staket, välj ett grenträd. Grenarna på detta staket ser lite ut som en julgran. De har en fin mörkgrön färg. Staket är lite dyra, men de växer långsamt och behöver mindre beskärning. Det beskurna skrotet av barlindet är inte heller frustrerande att rengöra. vilket-omslag-välj-ideg
Men var försiktig! De röda frukterna av denna växt är giftiga för barn. Nu har vi lärt våra barn att aldrig (och absolut!) Äta dessa bär. Men om du har små barn och du inte vill uppmärksamma dem, välj ett annat staket.
Sparad
Laurel (Prunus laurocerasus) är en vintergrön buske som ofta används för höga staket. Inte användbart i trädgården. Den växer mycket snabbt och måste beskäras minst två gånger om året. Bladet är för ljust för att röra sig bra.
Det finns dock lagerfrön som växer långsamt och jag tycker är mycket vackrare. Till exempel den portugisiska lagern (Prunus lusitanica Angustifolia). Se min garanti nedan. Det är en vintergrön häck som har tunnare löv än “vanliga” lagrar, men ändå stark och fräsch. Du kan få det bara en gång om året, så du kan ibland njuta av vackra vita blommor.
Grön skog
Den gröna busken (Hedera helix Arborescens) är en av mina favoriter, lämplig som lågt staket och lämplig för beskärningsblock. Om du gör det vid rätt tidpunkt (våren istället för sommaren), blommar underbara blommor i oktober. Dessa blommor var fortfarande en av få källor till insektspollen vid den tiden. Så de är rikliga.
Jag använder också prästkragar till buketter och julbitar. Detta staket är lätt att beskära på egen hand, men självklart måste du vänta tålmodigt innan du får hela busken.
Bokstaket eller hornstång
Dessa två staket är mycket lika och båda kan beskäras mycket bra. Detta bör göras två gånger om året. En gång före den längsta dagen och en gång på hösten. På så sätt kan du komma in på vintern med ett fint tätt staket. Den stora skillnaden mellan de två är att bokstaketet (Fagus sylvatica) behåller torra löv fram till våren. Detta staket har lite ljusa löv och är lite mer kritisk till marken där det är placerat. Hornbeam (Carpinus betulus) är en lätt växt som fäller alla sina löv och tränger igenom dess vinterstammar. Det här är precis vad du gillar. Var dock försiktig med vilken typ du köper.

Senapsfrö Blogger-idé-staket-trädgård
Lönnfält
Fältlönnen (Acer campestre) är en mycket vacker infästning som kan formas. Att tappa alla löv på vintern är lite mer “löst” staket. Dubbel beskärning är verkligen nödvändig här, eftersom det kan vara snabbt och irriterande om du inte hinner med. Enligt min mening staket som är bättre lämpade för äldre gårdar än nya hem.
Detta staket liknar en hagtorn (Crataegus monogyna) och är också mycket lämpligt som staket. Men det finns så fula taggar att jag aldrig kommer att plantera dem igen. Det är fantastiskt för fåglar att stanna, men beskärning är smärtsamt (tre gånger om året!).

När kan jag plantera ett staket? Plantera nya staket, helst på hösten eller vintern, om de inte fryser. Anläggningen har lagt sig en stund och kan öppnas igen under våren. Använd några påsar ny jord när du förbättrar jorden och sparkar av den gamla jorden. ge g

Author Image
Pierre Bengtsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *